CYCLISCH ONDERNEMEN

ondernemen vanuit creatieve flow

IMG_20181209_155606.jpg
 
 
 

WAT

Een traject in kleine groep waarin cyclisch ondernemen -ondernemen vanuit natuurlijke flow en creativiteit- centraal staat. Je zoekt en ontdekt hoe je onderneming kan bloeien zonder jezelf op te branden. Je zoekt en ontdekt de sleutels die jij nodig hebt om met meer moeiteloosheid en in overvloed te ondernemen.

Via verschillende thema’s zoals veerkracht en ritme, een positieve en ontvankelijke geld attitude, authentieke selfmarketing, saboteurs en mentors, cyclisch ondernemen, authentiek en duidelijk communiceren,… zoek je naar wat je helpt om helemaal in je kracht te staan als mens en ondernemer. Zo dat je je missie, vanuit een plaats van creatieve flow, ten volle kan leven en uitdragen.

Wat begrijp ik onder ‘creative flow’? Het komt voort uit de stevige verbinding met je intuïtie, core, creatieve source of stroom of hoe je het ook wil noemen. Het is een plek in jezelf die je een gevoel van vertrouwen en kracht geeft waardoor de zaken die je onderneemt moeiteloos stromen. Als je een goed contact hebt met die plek zal je niet opbranden, integendeel: het brengt een duurzame groei van je onderneming teweeg. Deze plaats is ook verbonden met het cyclische buiten jezelf: de natuur, de seizoenen, de maan,… Je verbindt binnen en buiten waardoor je je ingebed weet in een groter geheel.

Concreet ga je 6 maanden samen op weg met een kleine groep bewuste ondernemers. Tijdens deze periode zijn er 5 live workshops, 2 coachcirkels (voormiddag) en kan je 5u individuele coaching inplannen. Daarnaast zijn er wekelijks videocalls (1,5u) waarin je kan delen over je proces: wat stroomt? wat voelt vast? Er is ook een whatsapp/online groep en je ontvangt regelmatig video & audiomateriaal met inspiratie/verdiepingsoefeningen in je inbox.

VOOR WIE

Bewuste ondernemers die geloven in een duurzame en natuurlijke manier van ondernemen. Voor wie bewust wil ondernemen volgens z’n eigen ritme; waar vrijheid en flow de rode draad vormen. Voor wie wil ondernemen vanuit zijn “guts” en z’n ratio inzet als ondersteuning van. Ondernemers die hun gave/talent willen delen met de wereld om hen heen. Missie gedreven ondernemers, (hoog)bewuste, sensitieve ondernemers en creatives. Elke ondernemer die bereid is om haar/zijn kracht als creator, leider en inspirator met impact wakker te maken. Voor wie z’n innerlijke leider willen laten regeren en een afdruk wil nalaten. Ondernemers die naar die plek van creatieve flow willen gaan én bereid zijn om naar zichzelf te kijken en oude patronen/overtuigingen te transformeren.

Quote Tara Mohr.jpg

DOOR WIE

Ilse Makelberge: ik begeleid je mee naar de meest inspirerende expressie van wie je bent. Ik ondersteun je in het helder krijgen en het aanvuren van je missie. Ik spiegel waar nodig zodat je jezelf dichter kan brengen bij je doel. Ik creëer een ruimte in de groep waarbinnen we elkaar aanmoedigen, stimuleren, ondersteunen in het neerzetten/bouwen aan een community/wereld die meer voedend is.

Via creatieve/verdiepende methodieken en werkvormen, coaching en faciliteren ondersteun ik je in het opnemen van je innerlijk leiderschap. Dit draagt bij tot vreugde, passie en flow op je weg naar bezieling én impact. Dit zowel binnen je persoonlijk als je professionele leven; beide zijn onlosmakelijk verbonden. Jij hebt een vitale rol te spelen en bijdrage te leveren aan een meer harmonieuze wereld.

Hieronder kan je een algemeen en beknopt overzicht van de workshops lezen:

Workshop 1:

Introductie: Intuïtie-ratio: Je krijgt inzicht in en gaat oefenen in (verder) verbinden met je intuitie. Je leert je beslissingen baseren op nieuwe versterkende overtuigingen i.p.v. op oude overtuigingen die niet meer relevant zijn en die je intuïtie net in de weg staan. Je krijgt tools aangereikt die je intuïtie versterken. Het cyclische in ondernemen: alles in het leven kent zijn seizoenen, alsook je onderneming. Je leert bijvoorbeeld door het inbouwen van stilte (“winter”) dat je meer gerichte en geïnspireerde actie (“lente”) neemt. Hoe meer je het natuurlijk ritme van je onderneming respecteert, hoe duurzamer en steviger het groeit. Je krijgt inzicht en tools aangereikt om de “cyclus” binnen je bedrijf te herkennen en gebruiken.

quote Pinkola.jpg

Workshop 2

Verdiepen van je missie=verfijnen van je doelgroep. Dit vertalen naar je ideale klant. Linken naar (self)marketing: wie ben jij écht? Durf je dit zichtbaar maken? Hoe vertaal je je eigenschappen/eigen-aardigheden concreet in je marketing? Hier snijden we het thema zichtbaarheid aan en sporen we blokkades/saboteurs op: marketing heeft weinig zin als je eigenlijk niet zichtbaar durft zijn.

quote Marianne.jpg

Workshop 3

We duiken dieper naar blokkades rond geld: welke overtuigingen belemmeren een gezonde relatie tot geld? Bij het onderzoeken van je geld mindset komt vaak de hardnekkige innerlijke criticus naar boven. Je krijgt praktische handvaten aangereikt om gevoelens van zelftwijfel te verzachten/veranderen én je gevoel van zelfwaarde te vergroten.

Je verkent verschillende soorten dagelijkse rituelen en leert over het centerend effect ervan. Je ontdekt of verdiept eigen rituelen/dagelijkse handelingen waaaruit je inspiratie, vertrouwen en volharding kan putten. Je leert ook hoe intenties focus verhogen. Hoe meer focus hoe meer energie.

quote Hicks.jpg

Workshop 4

Je stelt verschillende plannen op die als kompas dienen voor de volgende 3/6/12 maanden. Verwacht geen lineair strak stappenplan, wel een persoonlijk creatief plan op eigen maat en ritme met daarin alle sleutels tot succes die voor jou werken.

quote maya.jpg

Workshop 5

Deze dag wordt in de loop van het traject grotendeels ingevuld door de noden van de groep.

Coach ‘cirkels’

Tussen twee workshops door is er één ochtendbijeenkomst. Tijdens deze momenten stem je eerst af met jezelf: Hoe is het met mij? Wat loopt vlot binnen mijn zaak en wat niet? Waar loop ik tegen aan en wil ik graag ondersteuning van de groep? Als groep stel je vragen die de ander (‘de vrager’) helpen naar inzicht te komen. Er wordt afgerond met een actie waarop je komende weken wil focussen.

 Individuele coaching

Je hebt recht op 5u individuele coaching rond thema’s/aspecten waar je verkramping op voelt en flow mist. We zoeken naar wat je nodig hebt om een volgende stap te zetten. Deze coachings spreken we in onderling overleg af.

Online instructie & inspiratie

Wekelijks ontvang je een video of audiomateriaal in je inbox. Vaak verdiepende oefeningen die voortbouwen op iets wat uit de voorbije samenkomst is gekomen of explorerende oefeningen als voorbereiding op de komende bijeenkomst. And lots of inspiration!

Videocalls (via Zoom)

wekelijks (1,5u) waarin je kan delen over je proces: wat stroomt? wat voelt vast? wat heb je nu nodig om een stap te zetten?

Online groep

Een online groep om inspiratie, vragen, frustraties, successen en bemoedigingen te delen.

WANNEER

Workshopdagen: dinsdagen van 10.00 t.e.m. 15.00: 18/2/20 - 17/3/20 - 21/4/20 - 19/5/20 en 23/6/20. Half september komen we met de groep nog een halve dag samen.

Coach Cirkels: dinsdagen van 10.00 - 12.00: 31/3/20 en 2/6/20

Videocalls: wekelijks 1,5 u. De specifieke dagen worden met de groep afgesproken.

Coachings individueel af te spreken

INVESTERING

€2950 excl btw voor het volledige traject =

  • 5x live workshops + biologische lunch

  • 2x live groepscoachings,

  • 5u individuele coaching (live of via zoom),

  • 13 video/groupcalls,

  • online video/audio oefeningen/inspiratie,

  • handouts van de workshops.

Voor dit traject kan je gebruik maken van de KMO portefeuille

WAAR

Groepssessies: Koning Albert I plein, Bottelare (Merelbeke).

Individuele coachings: Bergstraat 57, Merelbeke

Ik organiseer dit traject in samenwerking met Be The Wellbeing.

WIL JE GRAAG MEER WETEN? WIL JE GRAAG INSCHRIJVEN? VIA ONDERSTAANDE KNOP KAN JE JE VRAAG STELLEN.

WAAROM

Binnen een groter verhaal gaat het over het waarderen van de vrouwelijke kwaliteiten binnen onze gehele cultuur. Eigenschappen zoals intuïtie, ontspanning, zelfzorg,… zijn een noodzakelijk deel binnen ondernemen. Meer nog: door deze kwaliteiten in te zetten groeien jij en je onderneming op een natuurlijke duurzame en succesvolle manier.

De oude bekende modellen rond ondernemen werken niet voor de bewuste ondernemer. Er is een nood aan nieuwe manier. Er is een ‘shift’ bezig van vooral hoofd, controle, en angst (=PUSH), naar een plek waar hart, vertrouwen en intuïtie de leiding nemen (=FLOW). Het hoofd wordt ingezet ten dienste van intuïtie.

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift. -Albert Einstein

Testimonials

“Ik kwam bij Ilse terecht omdat ik meteen toen ik haar de eerste keer ontmoette, voelde dat ze begreep waar ik op vastliep. Met haar warme aanpak, nuchtere vragen en heel sterk ontwikkelde intuïtie was ze inderdaad de meest geschikte persoon om me het laatste duwtje te geven om mijn volle potentieel te ervaren. Sinds de gesprekken met Ilse vertrouw ik nog meer op mijn intuïtie, valt alles op zijn plaats en voel ik mijn enorme kracht stromen. De kracht om te doen en te zijn iedere keer op de juiste moment.” -Sjoeke Knockaert. Loopbaancoach, bedrijscoach, docent persoonlijke ontwikkeling en vrouwencoach.

“Ik kwam bij Ilse terecht op een moment dat ik klaar was om mijn onderneming naar een volgend niveau van succes te tillen en te kijken wat er nog nodig was om dit te manifesteren. Wat ik vooral geleerd heb is om nog meer in mijn eigen waarheid te gaan staan en hierin te geloven, ongeacht wat anderen zeggen of doen. Daarnaast heb ik me verder geopend voor het financiële aspect van anderen helpen, en de combinatie hiervan met bezield ondernemerschap. Ik vond het ook heel helpend om datgene wat me nog tegenhoudt, heel zichtbaar en concreet te maken, zodat ik er zelf gericht mee aan de slag kan.” Steffi Pieters

“Ilse is een krachtige facilitator in essentiële persoonlijke processen zoals zelfontwikkeling. Tijdens de coaching gebeurt dit op een ongedwongen, creatieve en diepgaande manier. Met de nodige toeweiding en een vleugje humor weet Ilse de juiste thema’s aan het licht te brengen en blokkades te spiegelen wanneer nodig. Ze reikt de juiste handvaten aan en creërt een veilige omgeving waar je tot jezelf kunt komen. Het resultaat is een natuurlijk/spontaan ontwikkelingsproces waarbij je als cliënt leert te vertrouwen op je eigen krachten en kunnen. Niets is beter dan een authentieke ‘IK die weet wat hij wilt omdat hij het waard is.”” -Brecht De Smet

"Als startende ondernemer was Ilse de ideale coach aan de zijlijn. Dankzij haar uitgebreide bagage kon ze telkens de vinger leggen op wat ik nodig had om een volgende stap te zetten. Via verschillende creatieve technieken werden bepaalde weerstanden benoemd en aangesproken zodat ze minder bedreigend werden en ik verder kon op een manier die bij mij paste. Ilse luistert en kijkt écht naar wie je bent en koppelt haar observaties op een warme manier terug zodat je jezelf en je innerlijke kracht beter leert kennen."  - Evelien Bauduin