Zelfzorg & flow

Knipsel2.PNG
 
 

Het belang van jezelf op tijd en voldoende op te laden/voeden is cruciaal. Wanneer je te lang in min staat werkt dat contraproductief, voor jezelf en dus ook voor je onderneming. Dit is geen nieuws: we 'weten' dit wel en toch blijven we nog al te vaak over onze grenzen gaan.  Wat speelt onder hier "under the surface"?

Een traject waarin je op zoek gaat naar:

wat zelfzorg voor jou betekent; welke plaats het in jouw leven inneemt en welke plaats je zou willen dat het inneemt.

  • Je onderzoekt oorzaken: "wat maakt dat ik regelmatig van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?", "Ik kom er maar niet toe", "waarom blijf ik desondanks rennen?",...

  • ‘Signalen’ herkennen of anders gezegd wat zijn ’symptomen’: wat doe ik (niet) wanneer ik mezelf aan het opbranden ben? Wat voel ik (niet)? 

  • Wat je echt voedt: wat is "goede voeding"? Dit zal voor iedereen iets anders zijn en dit probeer je tijdens deze reeks in kaart te brengen. 

  • Je lichaam als raadgever: leren focussen op je lichaam.

  • Je leert over de grote waarde van creativiteit: het is essentieel in een vreugdevol leven.

  • De betekenis van het cyclische specifiek in het ondernemen.

  • Je vergroot het inzicht en bewustzijn in jouw eigen patroon of ritme binnen zelfzorg. Hoe ziet mijn cyclus van actie en rust er uit? Wanneer ga ik over grenzen? Wanneer is het voor mij té veel? Welke 'signalen' tonen zich?

  • Je zet ook stappen voorbij het inzicht op weg naar integratie. Je geeft je cyclus ook concreet vorm (beeldend).

Tijdens deze reeks blijf je niet op het explorerende niveau: je probeer dieper te graven op zoek naar blokkades, (hulp)bronnen en inzichten die je helpen veel sneller grenzen te trekken alsook het contact met jezelf en je intuïtie vergroten, zodat je je op een duurzame wijze je energiepeil positief kan houden. Je vergroot je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen; wat jou dan weer helpt in het maken van krachtige keuzes in je leven en werk.

Clarissa Pinkola Estés over 'thuis zijn': 

"...het is een soort gemoedstoestand, een stemming waarbinnen je jezelf heel voelt: er is geen twijfel, geen voorzichtigheid of je wel juist handelt, gedraagt of goed denkt. Het is de plek waar je intuïtieve wijsheid toegankelijk is. Van daaruit kan je met een klare blik besluiten wat je nodig hebt en wat je wil doen."

Er wordt o.m. gebruik gemaakt van creatieve methodieken en werkvormen; gesprekken; metaforen uit een verhaal van CP Estés, lichaamsgerichte oefeningenen visualisaties. Je geeft je proces vorm in een (dag)boek/journal die je gedurende het traject bijhoudt. Dit creatieve dagboek/journal zal tijdens de sessies én thuis een belangrijk middel zijn om tot expressie, gewaar zijn en nieuwe inzichten te komen.

Het traject bestaat uit 5 tweewekelijkse groepssessies van 2.5 uur. Tussen de sessies door worden er opdrachten meegegeven om de integratie in het dagdagelijkse te stimuleren.

We werken in een groep van maximum 7 deelnemers.

“Ilse maakt met haar authentieke zelfzorgtraject voor ondernemers een oude, intuïtieve wijsheid in je wakker. De groepssessies inspireren en motiveren om op elk moment het beste uit jezelf te halen – of dat nu keihard zichtbaar zijn of juist gewoon “zijn” is, je ondernemersgeest aan te scherpen en ook op dat vlak meer in lijn met de natuurlijke cycli te gaan werken. Een aanrader voor elke ondernemer die niet harder, maar anders wil gaan werken!” Vicky Buyle

"Ilse bezit de kracht om jou helemaal uit je ratrace te halen en middenin een transformerend verhaal te brengen dat je nadien op jouw manier kan vormgeven en eigen maken. Precies met die inzichten die voor jou betekenisvol zijn." Charlotte De Mey

"Deze cursus kwam op mijn pad exact op een moment dat ik het nodig had. Ik was bijna opgebrand en moest herbronnen, maar ik durfde niet volledig te 'duiken'. Ik leerde dat dit juist nodig is, als ik weer wil bovenkomen. Ja hoor, het werkte! Nu kan ik op een gezondere manier productief zijn." Lotte Alissa Van Boxem

"Ik heb de reeks als zeer fijn, ongedwongen en boeiend ervaren. De persoonlijke kleine groep, de opvolging via thuisopdrachten, de mogelijkheid tot vragen en interactie, heb ik als een meerwaarde ervaren." Marlies Van De Velde

WANNEER: 5 sessies op dinsdagvoormiddag telkens van 9.30 tot 12.00: 5/11/19, 19/11/19, 26/11/19, 3/12/19 en 17/12/19 

WAAR: Het BlinkHuis, Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent.

BIJDRAGE: 425€ (excl BTW ) voor het traject. Inclusief begeleiding, tussentijdse email opvolging, oefeningen, materiaal, thee/koffie/fruitsap en gezonde knabbels. 

Heb je een vraag en/of wil je je inschrijven? Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Naam *
Naam
gsm/tel
gsm/tel