Deze tijd vraagt om verantwoordelijkheid

 
be a lamp rumi.JPG
 

Stel je voor: een wereld met meer vertrouwen, liefde, vreugde en mildheid. Is dit mogelijk? Ik geloof dat het kan als we beslissen om ons veel minder door angst en minderwaardigheid te laten leiden. Als we wakkerder en vastberaden worden in het leven en uitdrukken van onze missie, ons doel hier in deze wereld.

Hoe vaak laat jij nog twijfels, onzekerheid en/of angst tussen jezelf en het uitdrukken van je ‘souls purpose’, je missie komen? Onzekerheden zoals: ‘Mijn verhaal is niet uniek, er zijn er al zoveel die dit doen.’, ‘Het is niet bijzonder genoeg.’, ‘Mijn leven zal helemaal ondersteboven gekeerd worden als ik dat doe!’, ‘Wie ben ik wel om dat te willen?’, ‘ik heb mijn boodschap nog steeds niet helder, dus ik kan nog niet starten’, ‘Pas als….dan…’.

In mijn praktijk en rondom mij zie ik zoveel bewuste, begaafde, getallenteerde en liefdevolle mensen die een bijzondere gave hebben om aan deze wereld te geven maar ze staan op de rem: want ‘pas als… dan…’ Vul zelf de puntjes in. En ik herken het, ik ben daar ook geweest: dromen over, verlangen naar maar het daadwerkelijk realiseren is veel te kwestbaar. Ok, iets in de wereld zichtbaar maken, jezelf neerzetten via werk dat durven we wel maar iets zichtbaar maken vanuit het diepste van jezelf en dit dan nog op geheel eigen wijze. Je authentieke stem laten klinken maakt je zichtbaar en je hoofd boven het maaiveld uitsteken is erg spannend. Wat als je neergehaald zou worden?

 
what if i fall.JPG
 

Ondertussen heb ik, met vallen en opstaan, geleerd om mijn missie te leven no matter what. Ik laat me steeds meer leiden door mijn authentieke Zelf en wandel -liefdevol- langs mijn twijfelend en beperkt ikje heen. Anders gezegd: ik laat me leiden door mijn innerlijke koningin en steeds minder door mijn bange criticus die alles veilig en klein wil houden. Ik probeer trouw te zijn aan mijn dromen en verlangens eerder dan aan mijn angsten.

Deze tijd vraagt om verantwoordelijkheid: ze vraagt om je gave en talenten op te nemen en een bijdrage te leveren om deze wereld liefdevoller, meer verbindend, milder en bewuster te maken. Jouw bijdrage leveren hoeft geen grootste onderneming te zijn in de zin van een groot project of onderneming: het voelt ‘groots’ omdat het van wezenlijk belang is. Een klein beetje is al veel: zolang het bewust, puur, écht, bezield en liefdevol is. Je doet het met ‘Meraki’ en dat is groots.

Meraki.PNG

Stel je voor dat steeds meer mensen met Meraki werken en leven: wat zou de impact op zichzelf - hun omgeving - hun gemeenschap - cultuur - land - wereld zijn? Wat denk jij?

Ik geloof in het ripple effect: net zoals golfjes zich uitspreiden wanneer je 1 steentje in het water gooit, kunnen individuele keuzes en acties een verreikend effect hebben. Vanuit het geloof dat jij -wanneer je die gedurfde sprong waagt- op jouw beurt een cirkel van mensen zal inspireren, heb ik het traject Meraki ontworpen. Dit traject gaat niet over hippe tricks, kant en klare stappenplannen of quick fixes: zij die mij al kennen weten dat ik niets heb met ‘5 steps to succes’ strategieën. Het gaat over wie je al bent én wie je wordt; over leven naar je ware grootte; over kiezen om dat wat voor jou klopt effectief in de wereld te zetten. Het gaat over je authentieke zelf durven tonen, je niet kleiner maken dan je bent en je niet groter maken dan je bent. En van hieruit anderen inspireren. En dat hoeft niet op een podium te gebeuren als  het jou niet past. Het gaat over dieper in jezelf duiken en kwestbaarder durven zijn dan je ooit geweest bent, om zo je bijdrage naar een nieuw niveau te brengen.

Voor wie heb ik dit traject ontworpen? Voor zij die het verlangen voelen om de sprong te wagen, voor zij die voelen dat er iets “trekt” maar er nog onduidelijkheid over voelen, zij die hun missie en/of gave al kennen maar het meer op hun eigen voorwaarden willen leven, voor zij die van de rem willen stappen, voor zij die zich niet meer willen ‘verontschuldigen’ voor hun dromen, voor zij die authentieke expressie willen geven aan hun missie, voor zij die bezieling in iets willen blazen.

Wil je meer lezen over dit traject? Als je hier klikt kan je meer inhoudelijke en praktische info vinden.

 
brilliance_tara.JPG
 

Ik hoor graag van jou,

warms,

Ilse 

 

ilse Makelberge